Bruiloft bloemen

Mooie bloemen voor die hele speciale dag

Wat leuk jullie gaan trouwen, gefeliciteerd! Bij een bruiloft horen bloemen. Als bloemist voor bruidsbloemwerk kan ik jullie helpen om de perfecte bloemen en arrangementen te kiezen die passen bij jullie stijl en thema.

Het begint met het bespreken van jullie wensen en ideeën voor de bloemen op jullie trouwdag. Willen jullie een groot bruidsboeket of juist iets kleins en subtiels? Welke kleuren en bloemen spreken jullie aan? Willen jullie ook corsages voor de bruidegom en de gasten, en bloemstukken voor op de tafels tijdens de receptie?

Op basis van jullie input kan ik een voorstel doen voor het bruidsbloemwerk. Ik kan jullie laten zien welke bloemen er beschikbaar zijn in het seizoen en hoe we deze kunnen combineren tot mooie arrangementen. Uiteraard houd ik rekening met jullie budget en zorg ik ervoor dat de bloemen van goede kwaliteit zijn en op tijd worden geleverd.

Het is belangrijk dat jullie tevreden zijn met het bruidsbloemwerk op jullie trouwdag, want dit draagt bij aan de sfeer en het geluk van jullie grote dag. Ik kijk er naar uit om samen met jullie iets moois te creëren!

Bloemen op de bruiloft

Bloemwerk is een veelgebruikt decoratie-element op bruiloften, omdat het een romantische en feestelijke sfeer creëert en de schoonheid van de natuur naar binnen brengt. Bloemen kunnen ook helpen om de kleuren en thema’s van de bruiloft te versterken en de ruimte te transformeren in iets bijzonders en unieks.

Bovendien kunnen bruidsboeketten, corsages en bloemenkransen gebruikt worden om de bruid en bruidegom te laten opvallen en hen te laten stralen op hun speciale dag. Daarnaast kan bloemwerk ook worden gebruikt om de ceremonie en receptie aan te kleden, zoals op tafels, in vazen en op de achtergrond van de trouwfoto’s.

Kortom, bloemwerk kan een belangrijke rol spelen in het creëren van een prachtige en onvergetelijke bruiloft.

Hoe gaan we te werk

Maak je trouwdag extra bijzonder

Bij mij staat maatwerk centraal en daarom begin ik altijd met een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit eerste gesprek bespreken we uitgebreid jullie wensen en verwachtingen. Ik vind het fijn om te weten wat jullie als bruidspaar voor ogen hebben en daarom vraag ik vaak naar voorbeelden die jullie hebben gevonden op het internet. Dit vormt een goede basis voor het bespreken van de wensen en geeft mij een duidelijk beeld van jullie persoonlijke stijl.

Voor de Bruid

Bruiloft bloemen selectie

De bloemen die je draagt op je trouwdag zijn meer dan alleen maar decoratie. Ze zijn een uitdrukking van jouw persoonlijkheid en stijl, en ze benadrukken de schoonheid van het moment. Het bruidsboeket dat je vasthoudt, de bloemen die in je haar zijn gestoken, en de polscorsage die je draagt, zijn allemaal een ode aan de liefde die je vandaag viert. Moge deze bloemen je herinneren aan de prachtige dag waarop je elkaar eeuwige trouw beloofde.

Bruidsboeketten en trouwboekets

Op jullie bruiloft is het trouwboeket vaak het middelpunt van het bruidsbloemwerk en kan de toon zetten voor de rest van de bloemendecoraties. Het is een belangrijk onderdeel van de bruidskleding en kan de bruid haar eigen stijl en persoonlijkheid laten uitdrukken.

Als bloemist voor bruidsbloemwerk kan ik jullie helpen bij het kiezen van het perfecte trouwboeket dat past bij jullie stijl en persoonlijkheid. Ik kan jullie laten zien welke soorten bloemen beschikbaar zijn en hoe we deze kunnen combineren tot een prachtig en uniek boeket dat jullie helemaal zelf hebben samengesteld. Ook hoe sommige bloemen heel mooi samengaan en hoeveel er mogelijk is qua kleuren. Van zachte pasteltinten tot knalrood.

Bloemen voor in het haar kunnen een prachtige en romantische toevoeging zijn aan een bruidskapsel.

Bloemenhaarspeldjes

Bloemenhaarspeldjes kunnen een geweldige toevoeging zijn aan een bohemian of natuurlijke bruiloft. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende bloemen en kleuren en kunnen gebruikt worden om het haar te versieren of om het kapsel vast te zetten.

Bloemenkroon

Een bloemenkroon is een mooie toevoeging voor een bruiloft. Het kan worden gedragen door de bruid als onderdeel van haar bruidskapsel, maar ook door de bruidsmeisjes en andere gasten als decoratief accessoire. Er zijn veel verschillende soorten bloemen die kunnen worden gebruikt voor een bloemenkroon, afhankelijk van de kleuren en thema’s die worden gebruikt voor de bruiloft. Een bloemenkroon kan worden gemaakt door de bloemen aan elkaar te binden met behulp van bloemistendraad of lint , waar de bloemen op kunnen worden bevestigd. Een bloemenkroon kan een romantische en natuurlijke uitstraling geven aan een bruiloft en kan een geweldig alternatief zijn voor traditionele sluier of tiara.

Bloemenkransen Examples

Bloemenkam

Een haar kam met droogbloemen kan een mooie toevoeging zijn aan een bruidskapsel. Het kan worden gebruikt om het haar op te steken of om het haar aan de zijkant vast te zetten.

Voor de bruidegom

Lieve bruidegom, hoewel bloemen misschien niet het eerste zijn waar je aan denkt bij het plannen van je trouwdag, zijn ze wel een belangrijk onderdeel van het geheel. Het bloemwerk dat je hebt gekozen voor jezelf en je bruid, symboliseert de liefde en toewijding die jullie voor elkaar voelen. Het is een manier om de schoonheid van deze dag te benadrukken en om te laten zien dat jullie samen de mooiste avonturen zullen beleven. Moge deze bloemen je herinneren aan de liefde die je hebt gevonden en aan de belofte die je vandaag hebt gedaan.

Corsage traditioneel

Een traditionele corsage is een kleine bloemstukje dat boven de borst wordt gedragen. Het is meestal samengesteld uit één of meer bloemen en eventueel aangevuld met bladeren, takjes of andere decoratieve elementen. Een traditionele corsage wordt gedragen door zowel man als vrouw en is bedoeld om de outfit compleet te maken. Het kan worden bevestigd aan de kleding met een speld of een magneet. Een traditionele corsage wordt meestal gekozen om te passen bij de kleur van de outfit van de drager, en soms worden de bloemen aangepast aan het thema van de gelegenheid. Bij bruiloften wordt bijvoorbeeld vaak dezelfde bloem gebruikt als de bloemen in het bruidsboeket.

Corsage traditioneel

Pocketcorsage

Een pocket corsage is een corsage die in de borstzak van een jasje of pak wordt gedragen. Het is een alternatief voor een traditionele corsage die aan kleding wordt gedragen. Een pocket corsage is meestal samengesteld uit meerdere bloemen, en soms aangevuld met bladeren, takjes of andere decoratieve elementen. De bloemen en decoraties worden bij elkaar gehouden met een kartonnen zakje, die in de borstzak van het jasje of pak wordt gestoken.

Een pocketcorsage voor een bruidegom

Voor het Bruidsmeisje

Voorbeelden van Bruidsmeisjesboeketten van By Lobke

Bruidsmeisjesboeket

Een bruidsmeisjesboeket is een klein boeket bloemen, dat wordt gedragen door de bruidsmeisjes tijdens een bruiloft. Het is meestal kleiner en minder uitgebreid dan het bruidsboeket, maar past qua kleur en stijl wel bij de bloemen en thema van de bruiloft. Het bruidsmeisjesboeket kan bestaan uit dezelfde bloemen als het bruidsboeket, maar kan ook verschillende bloemen of kleuren bevatten om een ​​contrast te creëren.

Polscorsage

Polscorsage bruiloft. Een polscorsage is een bloemstuk dat op de pols wordt gedragen, meestal door vrouwen, als accessoire bij speciale gelegenheden zoals bruiloften. Het is een alternatief voor een traditionele corsage die op het revers van een jas wordt gedragen. Een polscorsage kan bestaan uit verschillende soorten bloemen en kan worden gemaakt in verschillende stijlen, afhankelijk van de voorkeur van de persoon die het draagt en het thema van de gelegenheid.

Bruidsmeisjes, bloemenaccessoires

Bloemenkroon haar

Een bloemenkroon voor een bruidsmeisje is een prachtig accessoire voor een bruiloft. Het is een mooie manier om het bruidsmeisje er speciaal uit te laten zien en past perfect bij de romantische sfeer van een huwelijksceremonie. Een bloemenkroon kan worden gemaakt van verse bloemen of van droogbloemen. Verse bloemen zijn mooi, en kunnen op de dag van de bruiloft worden gemaakt, om er zo voor te zorgen dat de bloemen er vers uitzien. Droogbloemen zijn een goede optie als je de bloemenkroon van tevoren wilt maken en zeker wilt weten dat hij er perfect uitziet op de dag van de bruiloft.

Bloemenhaarspeldjes

Bloemenhaarspeldjes kunnen een geweldige toevoeging zijn aan een bohemian of natuurlijke bruiloft. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende bloemen en kleuren en kunnen gebruikt worden om het haar te versieren of om het kapsel vast te zetten.

Maak je trouwdag extra bijzonder

Naast het verzorgen van complete & unieke bloemen arrangementen , bieden we ook een verhuur assortiment aan.

Hebben jullie speciale wensen? Laat het ons dan weten! Als we niet hebben wat je zoekt, kunnen we het altijd zoeken of creëren.

Backdrop

Een bruiloftsachtergrond of backdrop is een decoratief element dat achter het bruidspaar wordt geplaatst tijdens hun huwelijksceremonie of receptie. Het kan worden gemaakt worden van verschillende materialen, zoals stof, bloemen, ballonnen, houten panelen, trouwboog et cetera en dient als een centraal punt voor het bruiloftsdecor. De achtergrond kan worden gepersonaliseerd om te passen bij het bruiloftsthema, kleurenschema of stijl en kan worden gebruikt om een romantische of feestelijke sfeer te creëren. Achtergronden worden vaak gebruikt in huwelijksfotografie om een prachtige en gedenkwaardige setting te creëren voor de speciale dag van het paar. Het kan ook heel goed gebruikt worden om een ruimte op te vullen, of zelfs bepaalde delen van een locatie te verhullen. 

Tafelschikking Bruiloft Bloemen

Tafelschikking

Een tafelschikking met bloemen is een manier om bloemen te gebruiken als decoratie op de tafels tijdens een bruiloft. Hierbij worden bloemstukken, bloemvaasjes of andere bloemdecoraties geplaatst op de tafels, vaak in combinatie met naamkaartjes of andere decoratieve elementen.

De tafelschikking kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor één groot bloemstuk in het midden van de tafel, of juist meerdere kleinere bloemstukjes of bloemvaasjes verspreid over de tafel. Ook kan er gevarieerd worden met verschillende soorten bloemen, kleuren en texturen om een bepaalde sfeer of thema te creëren.

Bloemvaasjes Bruiloft Bloemen

Bloemvaasjes

Een bloemvaasje is een decoratief item dat wordt gebruikt bij bruiloften om de tafeldecoratie te verbeteren en een romantische sfeer te creëren. Het is een klein vaasje dat gevuld is met bloemen en op de tafels van de gasten wordt geplaatst als onderdeel van de decoratie van de tafel. Het bloemvaasje kan verschillende vormen, maten en materialen hebben en kan worden aangepast aan de kleuren en stijl van de bruiloft. Het kan ook worden gebruikt als bedankje voor de gasten om mee naar huis te nemen na de bruiloft.

Bloemstuk

Een tafelbloemstuk voor een bruiloft is een bloemstuk dat speciaal is ontworpen, om op de tafels te worden geplaatst tijdens een bruiloftsreceptie of -diner. Het kan worden gemaakt van verse bloemen, droogbloemen, kunstbloemen of een combinatie daarvan. Het ontwerp en de grootte van het tafelbloemstuk kan variëren, afhankelijk van de voorkeuren van het bruidspaar en het thema van de bruiloft. Over het algemeen worden tafelbloemstukken voor bruiloften gebruikt als decoratie om de sfeer van de locatie te verfraaien en een feestelijke sfeer te creëren.

Verschil tussen Bloemvaasjes en tafel bloemstukken

Bloemvaasjes en tafel bloemstukken zijn beide decoratieve elementen die gebruikt worden bij bruiloften . Er zijn echter enkele verschillen tussen deze twee opties.

Bloemvaasjes zijn individuele vazen die op verschillende locaties kunnen worden geplaatst, zoals op de tafels, bij de ingang, of op de bar. Ze zijn vaak klein van formaat en bevatten een paar bloemen of takjes in één enkele kleur of een combinatie van kleuren. Bloemvaasjes zijn een goede optie als je een eenvoudige en subtiele decoratie wilt hebben die niet te veel opvalt.

Tafel bloemstukken zijn grotere arrangementen die speciaal zijn ontworpen voor het decoreren van tafels. Ze zijn vaak opgebouwd uit meerdere bloemen en andere decoratieve elementen, zoals takken, bladeren en kaarsen. Tafel bloemstukken zijn bedoeld om op te vallen en maken deel uit van de totale tafeldecoratie.

Over het algemeen kun je zeggen dat bloemvaasjes meer gericht zijn op het toevoegen van een subtiele decoratie, terwijl tafel bloemstukken meer gericht zijn op het creëren van een indrukwekkende en opvallende decoratie voor de tafels. Beide opties kunnen echter worden aangepast aan de specifieke behoeften en wensen van de bruidspaar en de stijl van de Bruiloft.

Bloemen voor de ceremonie, bloemen deco stoel

Stoelcorsages

Een stoelcorsage is een decoratief element dat aan een stoel wordt bevestigd ter decoratie bij een bruiloft. Het kan worden gemaakt van verschillende materialen zoals bloemen, linten, touw, kant of papier. Vaak wordt het gebruikt als decoratie bij de stoelen van het bruidspaar of de gasten. Het is een leuke manier om de stoelen extra feestelijk en bijpassend bij de bruiloft aan te kleden.  Afhankelijk van het thema of de kleuren van de bruiloft kan er gekozen worden voor een bepaalde stijl of kleurenschema voor de corsages.

Bruiloft Bloemen voor de taart

Bloemen voor de taart

Bloemen worden vaak gebruikt als decoratie op bruidstaarten om een extra romantisch en elegant element toe te voegen. Er zijn veel verschillende soorten bloemen die gebruikt kunnen worden, afhankelijk van de stijl van de bruiloft en de persoonlijke smaak van het paar.

Looppad Bloemstukken

Looppad bloemstukken

Het looppad verwijst naar de ruimte tussen de zitplaatsen waarlangs de bruid en bruidegom lopen om bij het altaar te komen tijdens de ceremonie. Gangpadbloemen zijn bloemstukken of boeketten die langs het gangpad worden geplaatst als decoratie voor de ceremonie. Dit kan bijvoorbeeld zijn om de kleuren en thema van de bruiloft te benadrukken of om een ​​romantische sfeer te creëren.

Welkomsbord - Menubord

Welkomsbord / menubord

Een welkomstbord op een bruiloft is een geweldige manier om gasten te begroeten en hen een warm welkom te geven. Het is een feestelijke manier om het thema en de sfeer van de bruiloft te benadrukken en kan de gasten helpen zich thuis en betrokken te voelen. Door het bord te versieren, kan je het ook personaliseren en er een unieke touch aan geven die past bij jullie als koppel en bij de stijl van de bruiloft.

Bovendien kan een welkomstbord ook praktische informatie bieden, zoals de locatie van de receptie, de plaats van de ceremonie, de parkeerplaats, etc. Het kan dus niet alleen een decoratief element zijn, maar ook nuttig zijn voor de gasten.

Kortom, een mooi versierd welkomstbord is een geweldige manier om de toon te zetten voor de bruiloft en de gasten te helpen zich welkom en geïnformeerd te voelen.

Bloemstuk Auto

Bloemstuk auto

Een auto bloemstuk voor een bruiloft is een decoratief bloemstuk dat op de auto van het bruidspaar wordt geplaatst tijdens hun trouwdag. Het bloemstuk wordt meestal gemaakt van verse bloemen en kan in verschillende vormen en maten komen, afhankelijk van de voorkeuren van het bruidspaar. Het wordt vaak gebruikt om de auto te versieren en de festiviteiten van de bruiloft te verfraaien, terwijl het ook fungeert als een symbool van het speciale moment dat het bruidspaar deelt. 

Bij het kiezen van bloemen voor het auto bloemstuk, kun je kiezen voor bloemen die overeenkomen met de bruidsboeketten en andere bloemstukken die worden gebruikt in de ceremonie en receptie. Overleg is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bloemen geschikt zijn voor gebruik op de auto en dat ze veilig worden bevestigd.


heb je ideeën of iets gezien wat niet in deze lijst staat, laat het ons weten en wie weet kunnen wij dat ook voor je realiseren.

Bruidsstyling op locatie

Een bruiloftsceremonie stylen is één van de leukste en belangrijkste taken die wij als professionele stylisten kunnen uitvoeren! Het is onze missie om een prachtige en onvergetelijke ceremonie te creëren die perfect past bij het bruidspaar en de locatie.

Door onze visie, creativiteit en innovatieve ideeën kunnen wij ervoor zorgen dat de ceremonie er fantastisch uitziet en volledig aansluit bij de persoonlijke smaak van het bruidspaar. Bloemen en decoratieve elementen zijn hierbij onmisbaar, omdat zij de gewenste sfeer en uitstraling van de bruiloft bepalen.

Wij kunnen de ceremonieplaats aankleden/decoreren met mooie bloemstukken, bogen, bloemcorsages op de stoelen en andere decoratieve elementen om een romantische en feestelijke sfeer te creëren. Maar daar blijft het niet bij: wij kunnen de gehele locatie decoreren, inclusief de entree, gangen en andere ruimtes. Op die manier zorgen we voor een feestelijke en kleurrijke uitstraling van de bruiloft, die past bij de persoonlijke stijl van het bruidspaar.

Ook de tafels kunnen wij op een mooie manier decoreren met kleurrijke bloemstukken, vaasjes, kaarsen en andere decoratieve elementen. Dit alles kan worden afgestemd op het bruidsboeket en de gewenste stijl van de bruiloft. Met onze vakbekwaamheid en creativiteit kunnen wij de bruiloft omtoveren tot een prachtig bloemenfeest dat niemand snel zal vergeten!

Onze aanpak
Die speciale dag plannen

Na het intakegesprek werk ik alle details uit en stuur ik jullie een moodboard ter goedkeuring. Als het moodboard naar wens is, maak ik een offerte op. Als jullie akkoord gaan met de offerte, dan wordt alles vastgelegd en hoeven jullie je geen zorgen meer te maken over het trouwbloemwerk.

Als er artikelen gehuurd worden, worden deze vooraf gecontroleerd en voor jullie gereserveerd. Ik neem contact op met de bloemenleverancier en selecteer de bloemen die ik dan een paar dagen voor de bruiloft ophaal, zodat ze mooi open staan op de dag van de bruiloft. Op de dag voor de bruiloft wordt het grootste deel van het bruidswerk klaargemaakt en in ruim voldoende water gekoeld weggezet.

Het bruidsboeket, de corsages en de bruidsmeisjesboeketten worden vaak de avond ervoor opgehaald of bezorgd, zodat ze klaar zijn voor bijvoorbeeld de trouwfoto’s de volgende ochtend. Op de trouwdag zelf mag het bruidsbloemwerk opgehaald worden, maar ik vind het vaak fijner om het te bezorgen, omdat er vaak nog styling nodig is op locatie of er geen tijd is voor familieleden om dit te doen.

Als jullie ervoor kiezen om het bruidswerk te laten bezorgen en af te laten stylen op locatie, zal ik ervoor zorgen dat alles perfect op zijn plaats staat. Ik ga pas weg als alles eruitziet zoals we hebben afgesproken. Zo kunnen jullie ontspannen genieten van jullie bijzondere dag, wetende dat het bruidswerk tot in de puntjes is verzorgd.

Wat kosten bloemen op een bruiloft?

Staat wat je zoekt er niet tussen? Aarzel dan niet en laat het ons weten, de kans is groot dat wij het voor je kunnen maken.

Bruidsbloemwerk

Haar accessoire

Locatie

 • Welkomstbord €45.00
 • Bloemvaasjes tafel €15.00
 • Bloemstuk tafel €25,00
 • Bloemen op taart €17,50

Ceremonie

Alle getoonde prijzen zijn een vanaf indicatie afhankelijk van uw keuze.

Eventuele parkeer kosten voor rekening bruidspaar

Alle prijzen zijn exclusief bezorgkosten van 0.40c per
kilometer

Buiten Noord-Holland wordt er een extra toeslag van €25,- gerekend

Welke bloemen passen bij een bruiloft?

Er zijn veel bloemen die populair zijn bij bruiloften en die perfect passen bij de romantische en feestelijke sfeer van een huwelijk. Hier zijn enkele veelvoorkomende bloemen die vaak gebruikt worden in bruidsboeketten, corsages, tafelstukken en andere bloemdecoraties:

 1. Rozen: de ultieme romantische bloem en symbool van liefde en passie.
 2. Pioenrozen: grote, weelderige bloemen die een zachte, romantische uitstraling hebben.
 3. Hortensia’s: ronde bloemhoofdjes in pastelkleuren die een zachte en romantische uitstraling hebben.
 4. Anjers: klassieke bloemen met een delicate uitstraling die perfect zijn voor vintage en bohemien bruiloften.
 5. Dahlia’s: kleurrijke en volumineuze bloemen die perfect zijn voor zomerse bruiloften.
 6. Eustoma’s: delicate bloemen met een zachte en romantische uitstraling.
 7. Gipskruid: fijne, witte bloemetjes die perfect zijn als vulling in bruidsboeketten en tafelstukken.

Natuurlijk is dit slechts een selectie van de vele bloemen die geschikt zijn voor bruiloften. De keuze van bloemen hangt af van persoonlijke voorkeuren en de stijl van het huwelijk. 

Hoe ver van te voren bloemen bestellen voor de bruiloft

Het is gebruikelijk om bloemen voor een bruiloft 2-3 maanden van tevoren te bestellen. Dit geeft ons genoeg tijd om de juiste bloemen te kiezen, arrangementen te maken en ervoor te zorgen dat alles op tijd klaar is voor de grote dag.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met het seizoen en beschikbaarheid van bepaalde bloemen. Sommige bloemen zijn alleen beschikbaar in bepaalde seizoenen, dus als je specifieke bloemen wilt voor je bruiloft, moet je dit van tevoren met ons bespreken.

Als je een last-minute bruiloft plant, is het nog steeds mogelijk om bloemen te krijgen, maar je moet er wel rekening mee houden dat sommige opties misschien niet beschikbaar zijn.

Bruiloft FAQ's

tot 8 weken van te voren , dan hebben wij nog ruim te tijd om alles tot in de puntjes uit te werken en te verzorgen.

Jazeker, het kan alleen zijn dat bepaalde bloemen, door het seizoen, niet beschikbaar zijn of daardoor duurder zijn. Hierover zullen wij jullie altijd tijdig informeren en anders alternatieven laten zien.

Via de link: Laten we praten, kun je je contact gegevens achterlaten. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met jullie op.

Ophalen en bezorgen is mogelijk, we rekenen voor bezorgen €0,30 per  kilometer

Af stylen op locatie is €45,- per uur