Rouwbloemen

Afscheid nemen met bloemen

Bloemen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld bij het afscheid nemen van een dierbare. Bloemen symboliseren de liefde, het respect en de waardering die we voelen voor de overledene. Een mooi rouwboeket of bloemstuk kan de emoties van de nabestaanden verwoorden en biedt troost tijdens deze moeilijke tijd.

Het zien van bloemen op de uitvaart kan herinneringen oproepen aan mooie momenten die gedeeld zijn met de overledene. Het kan ook een gevoel van hoop en nieuw leven brengen, omdat bloemen de belofte van nieuw begin en groei symboliseren.

Het is dan ook begrijpelijk dat het kiezen van het juiste rouwbloemwerk een belangrijke beslissing is voor de nabestaanden. Het bloemwerk moet het karakter en de persoonlijkheid van de overledene weerspiegelen en tegelijkertijd troost bieden aan degenen die achterblijven.

Door middel van het selecteren van de juiste bloemen en kleuren kan het rouwbloemwerk de liefde, het respect en de dankbaarheid uitdrukken die de nabestaanden voelen voor de overledene. Het is een manier om de overledene te eren en om afscheid te nemen op een manier die past bij zijn of haar leven en persoonlijkheid.

Rouwbloemstuk bestellen persoonlijk

Bij ons kun je een rouwbloemstuk bestellen in verschillende stappen. Allereerst kun je contact opnemen met ons om jouw wensen voor het rouwbloemwerk te bespreken. Dit kan telefonisch, via e-mail of we kunnen bij je langs komen. Vervolgens gaan wij jouw wensen vertalen naar een passend rouwbloemstuk. Hierbij geven wij graag advies over de keuze van de bloemen, kleuren en stijl van het bloemwerk.

Na het ontwerp van het rouwbloemstuk zorgen wij ervoor dat de benodigde bloemen zorgvuldig worden ingekocht bij onze bloemenleveranciers. Hierbij wordt er nauwlettend gekeken naar de kwaliteit van de bloemen, zodat het rouwbloemstuk er op de dag van de uitvaart op zijn mooist uitziet. Vervolgens gaan wij aan de slag met het maken van het rouwbloemstuk. Wij verwerken de bloemen zorgvuldig tot een prachtig bloemstuk dat past bij jouw wensen en de gelegenheid.

Tot slot wordt het rouwbloemstuk op de dag van de uitvaart op locatie bezorgd en neergezet op de gewenste plek. Ophalen van het rouwbloemstuk is in overleg ook altijd mogelijk. Wij doen er alles aan om het bestellen van rouwbloemwerk zo zorgvuldig en persoonlijk mogelijk te maken.

Rouwbloemwerk bestellen online

Op onze website kun je gemakkelijk rouwbloemstukken bestellen.

Op onze website kun je gemakkelijk rouwbloemstukken bestellen. Houd er rekening mee dat de bestellingen soms kunnen afwijken van de foto’s op de website. Dit komt omdat we met seizoensgebonden bloemen te maken hebben en niet elke bloem op elk moment beschikbaar is. Maar wees gerust, we zoeken altijd naar een passend alternatief en bespreken dit met jou.

Daarnaast is het mogelijk om de kleur van het rouwbloemstuk aan te passen naar jouw wens. Wij staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuze. Als je vragen hebt of meer informatie wilt over onze producten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder.

Ook met online bestellingen kan het rouwbloemstuk op de dag van de uitvaart op locatie bezorgd en neergezet worden op de gewenste plek. Ophalen van het rouwbloemstuk is in overleg ook altijd mogelijk. Wij doen er alles aan om het bestellen van rouwbloemwerk zo zorgvuldig en persoonlijk mogelijk te maken

Open Hart
Open Hart
Rouwstuk Biedermeier
Rouwstuk Biedermeier
Afscheid Letter
Rouw Vlinder
Rouw Vlinder

Rouwlint

Het bestellen van een rouwlint kan een emotionele ervaring zijn.

Neem de tijd om de juiste woorden te vinden die passen bij jouw gevoelens en bij de persoon die je hebt verloren. Op een rouwlint wordt vaak de naam van de overledene en een persoonlijke boodschap of citaat afgedrukt

Hier zijn enkele voorbeelden van rouwlintteksten:

 • In liefdevolle herinnering aan een bijzonder persoon
 • Rust zacht, [naam van de overledene]
 • Voor altijd in ons hart
 • Een laatste groet aan een dierbare
 • Met liefde en respect nemen we afscheid
 • Dankbaar voor de mooie herinneringen die we koesteren
 • Woorden schieten tekort, we zullen je missen
 • Je was een licht in ons leven, we zullen je nooit vergeten

Hopelijk kunnen deze voorbeelden je inspireren om de juiste woorden te vinden voor het rouwlint. Als je meer hulp nodig hebt bij het formuleren van een tekst, laat het ons dan gerust weten.

Zodra het lint is gedrukt, bevestigen we het aan het rouwbloemstuk. Dit kan bij ons worden opgehaald op de afgesproken tijd en datum. Als je het bloemstuk plus lint liever wilt laten bezorgen, dan kunnen we dat voor je regelen. 

Als je alleen een lint met tekst wilt bestellen, is dat natuurlijk ook mogelijk.

Rouwarrangement Natuurlijk
Rouwarrangement Grondstuk
Rouwstuk druppel Klassiek
Rouwboeket

Verzorging van rouwbloemwerk

Rouwbloemwerk wordt vaak gemaakt op een ondergrond van steekschuim in een schotel of schaal. Het stuk steekschuim zit vol water, maar omdat er zoveel bloemen in een rouwbloemstuk gaan, raakt het water heel snel op. Het is daarom belangrijk dat het rouwbloemstuk elke ochtend en avond extra water krijgt.

Zo kun je het bloemstuk verzorgen:

 1. Pak het bloemstuk voorzichtig vast aan de randen van de schaal.
 2. Houd het bloemstuk recht en probeer nergens tegenaan te stoten. De bloemen zijn erg kwetsbaar.
 3. Leg een stuk plastic op de grond en leg het bloemstuk voorzichtig op het plastic.
 4. Vul een gieter of pak een kopje en giet het water niet op de bloemen, maar tussen de bloemen. Gebruik je handen om ruimte te maken tussen de bloemen en giet het water op het steekschuim. Met een gieter geef je een scheut, met een mok twee à drie volle.
 5. Het kan zijn dat er water over de schaal komt en daarom ligt het plastic eronder. Laat het bloemstuk de hele nacht staan.
 6. In de ochtend controleer je of het bloemstuk genoeg water heeft en geef je eventueel nog een extra mok water.
 7. Als het bloemstuk weer terug op de plek wordt gezet, houd het dan schuin boven een emmer. Er kan namelijk nog te veel water in de schaal zitten dat er anders overheen gaat lopen.
 8. Daarna kan het bloemstuk weer terug worden gelegd op de gewenste plek.

Zo zorg je ervoor dat het rouwbloemwerk zo lang mogelijk mooi blijft.

FAQ's

– U kunt via de website of telefonische uw wensen doorgeven

– U kunt ook uw Uitvaartverzorger contact laten op nemen met ons.

– U kunt Lobke bij u thuis laten komen, om thuis op uw gemak alles door te nemen.

Ja zeker, het kan alleen zijn dat bepaalde bloemen, door het seizoen niet beschikbaar zijn, of omdat ze buiten het seizoen vallen en daardoor duurder zijn. Maar dat zou altijd besproken worden en voor alternatieven gezocht worden.

Kleuren zijn vaak geen probleem.

Wij bezorgen met liefde het rouwbloemwerk en rekenen €0,30 per gereden kilometer

U kunt er ook voor kiezen u rouwwerk op te halen.

Ook dit is geen probleem.

Ophalen en bezorgen is mogelijk

Alle soorten rouwwerk zijn geschikt voor een uitvaart. Maar welk stuk u moet kiezen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld hoe dicht u bij de overledene stond. Hieronder volgt uitleg over de meest gekozen rouwstukken en wie deze bestellen.

Een kistbedekking wordt meestal besteld uit naam van de partner en/of de kinderen van een overledene. Het is het meest prominente rouwstuk bij een uitvaart. Wilt u een kistbedekking bestellen, maar bent u geen directe familie? Overleg dan even met de directe nabestaanden of dit ook echt wordt gewaardeerd.

Een rouwstuk wordt vaak besteld door familie, vrienden, collega’s en andere mensen die dichtbij de overledene stonden. Rouwstukken blijven enkele dagen mooi, omdat ze in oase gestoken zijn en de bloemen zo worden voorzien van water.

Een biedermeier is een rond rouwstuk, gemaakt in een bolle vorm. Het wordt vaak besteld door familie, vrienden, collega’s en andere mensen die dichtbij de overledene stonden. Biedermeiers worden voorzien van water door het oase waar ze in staan en blijven enkele dagen heel mooi.

Een rouwboeket wordt op de dag van de uitvaart gemaakt en bezorgd. Een rouwboeket wordt meestal met een platte achterkant geschikt, en krijgt geen water. (Er wordt geen oase gebruikt). Een rouwboeket is een mooi en wat voordeliger alternatief voor een rouwstuk.

Naast de bovengenoemde arrangementen kunt u zelf ook met uw ideeën komen, en zorgen wij er voor dat het geheel aan uw wensen aansluit.

Een rouwboeket is een ‘liggend boeket’ en komt bij een uitvaart bij de kist te liggen. Omdat een rouwboeket geen water krijgt (er wordt geen oase gebruikt) is het belangrijk dat het rouwboeket echt op de dag van de uitvaart wordt gemaakt. Het rouwboeket wordt bezorgd bij het uitvaartcentrum. Een sympathieboeket stuurt u als blijk van deelneming naar de nabestaanden. Dit boeket kan in een vaas en blijft bij goede verzorging minimaal een week mooi staan. Een sympahtieboeket wordt bezorgd op het huisadres van de nabestaanden.

Wij begrijpen dat het rouwstuk zo speciaal en persoonsgebonden mogelijk moet zijn. Heeft u speciale wensen voor bloemen, kleur of zelfs vorm? Laat het ons weten en wij bespreken de mogelijkheden.